In 2020 op wintersport in Frankrijk met het vliegtuig

Het wintersportseizoen is in volle gang en de luchtvaartmaatschappijen vliegen weer volop op de luchthavens in de buurt van de skigebieden. Op welke luchthavens kan je nou eigenlijk goed vliegen en hoelang is het rijden naar het dichtstbijzijnde skigebied vanaf daar.

Frankrijk, is een van de populairste landen voor de Nederlanders om te skiën. Er zijn in Frankrijk wel tot 7 luchthaven welke mogelijk interessant zijn om op te vliegen om een skigebied te bereiken.

Luchthavens                                                    Dichtstbijzijnde skigebied

Lyon                                                                01:23 rijden

Grenoble                                                         01:00 rijden

Chambery                                                       00:52 rijden

Nice                                                                01:22 rijden

Toulouse                                                         01:32 rijden

Pau                                                                 00:57 rijden

Marseille                                                         01:48 rijden

De luchthavens Lyon, Grenoble, en Chambery kunnen worden aangedaan voor een groot aantal skigebieden.

Bekende zijn Les Trois Vallées, een zeer groot skigebied met totaal 600 kilometer aan piste. Le Grand Massif, met ruim 265 kilometer aan piste nog steeds een zeer groot skigebied. Les Sybelles, een skigebied met zes verschillende deelgebieden die sinds 2003 allemaal met elkaar zijn verbonden. Het gebied is erg makkelijk aan te rijden vanaf de luchthaven.

De luchthavens Toulouse en Pau kunnen worden gebruikt om te skiën in Andorra. Eén van de mooiste skigebieden in Andorra is het skigebied Grandvalira welke zich uitstrekt over vier dalen en dorpen. Met meer dan 300 zondagen per jaar is dit een zeer zonnig skigebied.

Vertraging met je vlucht

Helaas kan het voorkomen dat je vlucht vertraging heeft. In de winter kunnen de weersomstandigheden of de drukte op de luchthavens zeker parten spelen. Als je meer dan 3 uur vertraging hebt met je vlucht  heb je mogelijk recht op een financiële compensatie. Deze compensatie is vaak makkelijk te claimen via een claimbureau. In Nederland is Aviclaim een bureau wat goed bekend staan.Plaats een reactie