Overig — 14 januari 2013

Als de wind gunstig staat duurt de kortste lijnvlucht ter wereld slechts 47 seconden. Dit opmerkelijke feit kwam de afgelopen dagen in het nieuws door het bericht dat de Schotse luchtvaartmaatschappij Loganair ook de komende drie jaar de lijndienst tussen Westray en Papa Westray op de Orkney-eilanden mag blijven onderhouden. Voor mensen die een hekel hebben aan lange vluchten moet dit geweldig lijken.

Als je kijkt wat de prijs per seconde is dan is het wel een vrij dure vlucht. Een retourticket kost je 21 euro, wat neerkomt op ongeveer twintig cent voor elke seconde dat je daadwerkelijk in de lucht bent. Als voor een retour Amsterdam-Curaçao hetzelfde tarief per seconde gehanteerd zou worden dan zou een retourtje ergens tussen de 12 en 13 duizend euro uitkomen! Voor dat geld zouden KLM en ArkeFly hun toestellen niet gevuld krijgen.

Tags: ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *