Langlaufen in de Ardennen

Wist je dat de meeste winters in de Ardennen voor voldoende sneeuw zorgen om wintersportactiviteiten te ondernemen? Bijna iedere winter zijn er zelfs een aantal pistes geopend voor alpine skiërs. Waar de Ardennen op het vlak van wintersport vooral bekend om zijn, zijn de vele uitgestrekte parcours om te langlaufen.

Dicht bij huis
De Ardennen hebben één groot voordeel voor Nederlandse wintersportliefhebbers. In tegenstelling tot de grote skigebieden van Europa, liggen de Ardennen relatief dicht bij huis. Hierdoor is het mogelijk om er eens voor een dagje opuit te trekken. Als het maar even heeft gesneeuwd kun je ervoor kiezen om eens een dagje of een weekeindje af te reizen naar de Ardennen. Er zijn meerdere bedrijfjes waar je spullen kunt huren, zodat je niet eerst in materiaal hoeft te investeren en meteen lekker een dagje kunt langlaufen.

Sightseeing
Het mooie heuvelachtige gebied in de Ardennen is in alle seizoenen de moeite van zien waard. Vandaar dat er in de overige seizoenen ook veel mogelijkheden zijn om op de fiets, mountainbike en te voet eropuit te trekken en te genieten van de prachtige omgeving. Hoe mooi moet dat dan wel niet zijn tijdens het langlaufen, wanneer deze prachtige omgeving een mooi wit laagje sneeuw heeft? Bindt de skilatten onder en geniet van deze gezonde manier van ontspanning door één van de vele routes voor langlaufers te volgen.

Waar?
De provincies Luik, Luxemburg, Henegouwen en Namen bieden allen voldoende routes om voor zowel mensen die al gevorderd zijn in het langlaufen, als voor de mensen die nog geen of nauwelijks ervaring hebben een leuke dag te beleven. In alle provincies zijn voldoende verhuurbedrijfjes te vinden en ook de routes zijn goed aangegeven. Dus wacht niet langer en trek naar de Ardennen wanneer het gesneeuwd heeft.Plaats een reactie