Last-minute vakantiewoningen in Nederland erg in trek

Nederlanders trekken er tijdens het aankomende Paasweekend massaal op uit in eigen land, blijkt uit data van vakantiehuizenspecialist Belvilla. In vergelijking met het pre-coronajaar 2019 worden er voor het Paasweekend 85% meer vakantiewoningen geboekt. Opvallend is dat een groot deel van deze boekingen last-minutes zijn. Zo werden afgelopen week 35% meer vakantiewoningen geboekt voor het Paasweekend ten opzichte van de week ervoor.  

Vooral de luxere vakantiehuizen blijken erg populair. Ten opzichte van vorig jaar bedraagt de stijging in het aantal boekingen zelfs 155%. “Maar die vergelijking geeft een vertekend beeld, omdat aan het begin van de coronapandemie alle boekingen vervielen”, verduidelijkt Hanita van der Meer, Director PR and Communication van Belvilla.

Belvilla geeft groepen die samen een huis geboekt hadden de mogelijkheid om hun verblijf kosteloos te annuleren. Er gelden dezelfde regels als thuis: buiten het eigen huishouden mag er nog een andere persoon aanwezig zijn.

Last-minutes 
“Met de mooie weersverwachtingen en het onlangs aangescherpte reisadvies, zien we dat veel mensen last-minute interesse tonen in een vakantiewoning in eigen land. Door de coronaregels hebben wij te grote reisgezelschappen de afgelopen weken de mogelijkheid gegeven om kosteloos te annuleren. Hierdoor zijn er nog interessante vakantiewoningen vrijgekomen voor zij die er aankomend weekend nog even tussenuit willen. We zien ook terug dat de interesse voor grotere, luxe huizen opvallend groot is. Zo zijn vakantiewoningen met faciliteiten zoals een sauna of whirlpool erg populair.”

Van alle vakantiewoningen die door Nederlanders geboekt zijn in het Paasweekend, is ruim 91% een boeking voor een huis in eigen land. België (6,5%) en Duitsland (0,8%) volgen op ruime afstand.Plaats een reactie