Lille voor beginners

Lille was een van de best bewaarde geheimen van Frankrijk, maar nadat Lille in 2004 culturele hoofdstad van Europa werd kwam hier snel verandering in. De stad heeft zijn grauwe industrie verleden van zich afgeworpen en is de laatste jaren omgetoverd tot één van de mooiste steden van Frankrijk. De website Lillevoorbeginners is bedoeld voor de toeristen die de stad voor de eerste of tweede keer bezoeken en graag iets meer over de stad en zijn bezienswaardigheden willen weten. Op de website wordt in zeven verschillende hoofdstukken de verschillende highlights van de stad beschreven. Zo vind je er praktische reisinformatie die je kunnen helpen je verblijf in de stad te veraangenamen.
Een pagina met mooiste en bekendste bezienswaardigheden van de stad en een pagina met de belangrijkste musea die er in Lille en omgeving te vinden zijn.

Op de pagina over de geschiedenis van Lille kom je alles te weten waarom “Het Parijs van het noorden” zoals Lille ook wel genoemd wordt eigenlijk “De meest Vlaamse stad van Frankrijk” is.
Op de website Lillevoorbeginners zul je niet alles over Lille te weten komen, maar er staat genoeg informatie op over de stad om je  zeker een aantal dagen in de stad bezig te houden.Plaats een reactie