Nieuws — 31 augustus 2013

Gisteren heeft de Curaçaose rechtbank luchtvaartmaatschappij DAE (Dutch Antilles Express) failliet verklaard. De op Curaçao gevestigde luchtvaartmaatschappij had Hato Airport als thuisbasis. DAE vloog onder andere op Aruba, Bonaire, Suriname, Venezuela, Sint Maarten en een aantal bestemmingen in Amerika.

DAE kwam in de financiële problemen toen Venezuela de luchtvaartmaatschappij verbood om nog langer op Venezuela te vliegen. Dit was omdat DAE zich niet aan de veiligheidsregels zou houden. Later weigerde ook vliegveld Hato op Curaçao nog langer DAE-toestellen te laten landen of vertrekken. Deze week vroegen werknemers het faillissement aan. De rechter heeft vervolgens conform de verwachting het faillissement uitgesproken.

De alternatieve vluchten, onder andere met Insel Air, zijn de afgelopen weken massaal volgeboekt vanwege de problemen bij DAE. Vooral voor vluchten op korte termijn is het nog lastig om bij Insel Air een plaatsje te vinden aan boord.

Tags: , , , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *