Nazomeren aan de Costa Brava

Terwijl we hier een kwakkelzomer hebben gehad die nu niet bepaald de geschiedenis in gaat als één van de heetste zomers ooit, zijn er andere plaatsen in Europa waar wel goed vertoeven was. Veel mensen hebben dan ook ons koude kikkerlandje verlaten om eropuit te trekken naar zonnigere oorden. Inmiddels is de zomer zo goed als voorbij. De Meteorologische herfst is zelfs al begonnen en over niet zo heel lang zal ook de klok een uurtje vooruit worden gezet. De dagen worden dan snel korter en grauwer. Mocht je de zomer in Nederland dom wat voor treden niet hebben kunnen ontsnappen, dan kunnen de komende maanden misschien toch nog een uitkomst bieden door te genieten van de aangename nazomer aan de Costa Brava.

Klimaat
Door haar ligging heeft de Costa Brava doorgaans een stuk minder neerslag in de maanden september en oktober. Ook is het weer vaak nog aangenaam warm tot het einde van oktober. Terwijl hier in Nederland de herfst al in volle gang is, kun je aan de Costa Brava nog goed vertoeven. De kans is groot dat de temperaturen in deze twee maanden nog met gemak boven de 20 graden Celsius stijgen. Bovendien heeft het water van de Middellandse zee nog een aangename temperatuur die ze danken heeft aan de warme zomer. Voor het weer zit je dus waarschijnlijk een stuk beter aan de Costa Brava dan op het strand bij Vlissingen.

Genoeg te doen
De Costa Brava heeft vele badplaatsen, zoals Blanes, Lloret de Mar en Tossa de Mar. Slechts enkele voorbeelden van plaatsen waar je nog lekker een frisse duik kunt nemen in de zee en kunt genieten van een aangenaam zonnetje. Naast de vele Badplaatsen zijn er ook interessante steden te vinden die aan of niet ver van de Costa Brava liggen. Denk bijvoorbeeld aan Gerona en natuurlijk mogen we de Catalaanse hoofdstad Barcelona niet vergeten.

De Costa Brava heeft dus veel te bieden om lekker te kunnen genieten van een nazomer. Terwijl we ons in Nederland allang hebben teruggetrokken in onze huizen en het daar gezellig hebben gemaakt, kun je aan de Costa Brava nog lekker buiten genieten. Voor je het weet is het op deze manier zo weer lente!Plaats een reactie