Overnachten aan het Gardameer

Het Gardameer is een populair vakantiebestemming. In de periode mei tot en met september trekken tienduizenden Nederlanders naar het Gardameer voor een vakantie. Het grootste deel van de Nederlandse toeristen die naar het Gardameer reist die verblijft op een camping of een vakantiedorp. Vooral de zuidelijke helft van het Gardameer is populair onder Nederlandse vakantiegangers. De noordelijke helft is sowieso minder toeristisch. Hier komen vooral de mensen die op zoek zijn naar een sportieve vakantie.

Onze favoriete plekjes om te overnachten aan het Gardameer

Natuurlijk hebben we niet alle accommodaties aan het Gardameer uitgeprobeerd. Om dat te doen heb je een compleet mensenleven nodig, zoveel hotels, appartementen, campings en bed&breakfasts heb je aan of bij het Gardameer. Of een hotel goed is, is grotendeels ook subjectief en afhankelijk van je persoonlijke smaak, wensen en voorkeuren. Toch willen we de hotels die we zelf bezocht hebben hieronder in het kort beschrijven. Voor actuele beoordelingen van anderen adviseren we om de beoordelingen op o.a. booking.com, zoover.nl en tripadvisor.com te bekijken.

Wij hebben de volgende accommodaties aan en rondom het Gardameer bezocht:

Hotel Luise in Riva del Garda (4*) 

Dit modern ingerichte hotel ligt op ruim een kilometer van het centrum van Riva del Garda. De kamers zijn ket ruim, maar wel leuk ingericht. De airco werkt goed, de bedden slapen prima en de kamers zijn goed te verduisteren. Het ontbijt is uitgebreid. Parkeren kan gratis achter het hotel en wie wil die kan gratis een fiets lenen. Ons oordeel: ruim voldoende tot goed.

Villa Arcadio Hotel & Resort in Villa di Saló (4*)

Dit boetiekhotel ligt een kilometer of twee landinwaarts.Villa Arcadio is een sfeervol en romantisch hotel, dat op een enorm perceel grond staat. Dit zorgt ervoor dat je een fraai uitzicht hebt op Saló en het Gardameer. Villa Arcadio is zo’n plek waar je je nog echt gast voelt. Een plekje waar je tot rust komt en het in je hart sluit, waardoor je jezelf belooft zeker nog een keer terug te komen. Het bijbehorende restaurant serveert gerechten van een niveau dat het gemiddelde ruim ontstijgt. Als het weer het toelaat en je buiten kunt dineren dan krijg je het mooie uitzicht erbij cadeau.

Hotel Corte Valier in Lazise (4*)

Door gasten van booking.com werd dit hotel hoog gewaardeerd. Voor ons de reden om juist dit hotel te kiezen in de zuidoosthoek van het Gardameer. Na ons eerste bezoek hebben we zelfs direct voor de tweede keer gereserveerd. Corte Valier zit tussen een comfortabel zakenhotel en een leuk toeristenhotel in. Het uitzicht op het Gardameer is op zijn zachtst gezegd mooi, de spa-voorzieningen zijn uitstekend en de inwendige mens wordt indien gewenst goed verzorgd. De kamers zijn goed en voorzien van alle gewenste comfort. Het interieur zou wat ons betreft wel iets meer persoonlijkheid mogen hebben.Plaats een reactie