Positieve energie

Reizen brengt je soms op plekken waar je een enorme positieve energie van krijgt. Het gevoel dat je een plekje ontdekt hebt dat je voor altijd in je hart in wilt sluiten. Dat kan een dorp zijn, een spirituele plek, een stukje indrukwekkende natuur. Soms is het gewoonweg een accommodatie waar je een nachtje (of langer) verblijft. Zo kwam ik tijdens mijn rondreis om het Gardameer terecht bij Villa Arcadio Hotel & Resort. Dit kleinschalige hotel in de heuvels bij het dorp Salò koos ik op basis van positieve ervaringen van andere gasten op de site van booking.com.

Deze gasten hadden absoluut gelijk. Zoals ik al gelezen had ligt het hotel wat afgelegen. Je bereikt Villa Arcadio dan ook pas nadat je een oprijlaan van enkele honderden meters omhoog hebt gereden. Je wordt welkom geheten door de eigenaresse en vervolgens naar je sfeervolle kamer gebracht. Ik had het geluk een upgrade te krijgen naar een junior suite.  Een kamer met een prachtig uitzicht op het Gardameer en Salò.

Eigenlijk was ik van plan om ’s avonds in Salò te gaan eten. Ik kreeg echter zo’n goed gevoel bij deze accommodatie dat ik besloot hier te blijven. Geen straf, want het bijbehorende restaurant biedt gerechten aan die van een redelijk hoog culinair niveau zijn.

Wat mij betreft geen laatste bezoek aan Villa Arcadio. Ik begreep dat ze ook een familiesuite hebben. We zullen dus ongetwijfeld nog een keer met de meiden terugkeren. Zulke mooie plekjes moet je delen met elkaar.Plaats een reactie