Prachtig uitzicht in Dubai

Dubai bezoeken zonder een bezoek aan Burj Khalifa is bijna ondenkbaar. Dit hoogste gebouw ter wereld staat symbool voor de doorzettingskracht van de leiders van Dubai en de ontwikkeling van eenvoudige handelsstad naar een bijna absurdistisch toeristisch bolwerk. Persoonlijk vind ik Burj Khalifa het mooiste vanaf de wandelbrug tussen Souk Al Bahar en de Dubai Mall. Er is geen andere openbare plek in Dubai waar de toren groter en machtiger lijkt dan vanaf deze spot. Overdag zorgt de weerkaatsing van de zon bijna voor een buitenaardse uitstraling van de kolos. Wie hier overdag naartoe gaat die kan vanaf het observatiedek een uniek uitzicht over Dubai krijgen.

Het observatiedek ligt op de 124e verdieping van Burj Khalifa en biedt een 360 graden panorama over Dubai. Hoe ver en hoe goed je kunt kijken ligt aan de weersomstandigheden. Bij echt helder weer kun je zelfs tientallen kilometers ver kijken. Het uitzicht wordt mede bepaald door de hoeveelheid vocht en woestijnzand in de lucht. Sommige dagen wordt het uitzicht erg vertroebeld door vocht in de lucht.

Je hebt twee mogelijkheden om het observatiedek te bezoeken. De goedkoopste is om vooraf te reserveren. Je betaalt dan 100 Dhs, wat omgerekend nog geen twintig euro per persoon is. Wil je directe toegang en zijn de gereserveerde plekken vol, dan betaal je ineens 400 Dhs (bijna tachtig euro). Vooraf reserveren biedt je dus wel de garantie dat je tegen het laagste tarief op het vooraf uitgekozen tijdstip naar boven kunt. Het biedt je echter niet de garantie dat het uitzicht niet gehinderd wordt door vocht, stof en/of zand.

Op de website Burj Khalifa Dubai lees je alles over het bezoeken van dit wonderbaarlijke bouwwerk.Plaats een reactie