Sale in Lille

Op 8 januari zijn in Lille de Solden van start gegaan. In de gehele Regio van Noord Frankrijk zijn vaste periodes aangeduid waarin winkeliers zogeheten ‘koopjesaanbiedingen’ mogen hebben. Deze periode is wettelijk vastgesteld van 8 januari tot 11 februari. Dit is de perfecte periode om eens af te zakken naar de prachtige oude stad Rijsel, zoals de stad in het Nederlands wordt genoemd, en winkelen en cultuur te combineren.

Winkelstad
Lille is één van de grootste en belangrijkste winkelsteden van Frankrijk. Na Parijs is deze stad de voornaamste plek om te winkelen. De stad is opgedeeld in twee regio’s wat winkelen betreft; namelijk  ‘Euralille’ en ‘Vieux Lille’. Beide locaties hebben ten opzichte van elkaar een totaal ander ingericht winkelgebied.

Euralille
Dit winkelgebied kenmerkt zich aan het moderne karakter. Euralille is een wijk waarin een winkelcentrum is gehuisvest met dezelfde naam als deze wijk. Hier kun je meer dan 120 winkels vinden. Voornamelijk gaat het om de grote bekende merken en grote winkelketens die hier gevestigd zijn. De ideale plek voor een ‘shop-aholic’. De authenticiteit van de stad zul je hier alleen niet echt beleven.

Vieux Lille
Dit winkelgebed is wel een locatie waar je ook het typische karakter van deze stad kan proeven en ervaren. Het winkelgebied is gesitueerd in de oude stad met allemaal kleine steegjes, waar je dan ook weer leuke kleine unieke winkeltjes vindt. Echt een mooie combinatie van cultuur opsnuiven en winkelen waarbij je duidelijk het gevoel hebt dat je in Rijsel bent.
Naast de kleine steegjes in deze wijk herbergt de hoofdstraat ‘Rue de la Monnaie’ ook nog enkele winkels van grote bekende toonaangevende merken.

Winkelen is ontspannen
De geweldige winkelgebieden van deze mooie Vlaamse stad in Frankrijk zorgen dat de bezoekers ontspannen kunnen shoppen. De stad telt naast de talloze winkels ook meer dan voldoende horecagelegenheden waar je een moment van rust kunt inplannen. Bezoek de stad eens zelf in deze periode en ervaar de ideale winterse citytrip dicht bij huis.
Plaats een reactie