Size does matter

De afmeting is wél belangrijk. Althans, als het gaat om de kluisjes die je in hotelkamers aantreft. De grootte van een kluis bepaalt wat je erin kunt stoppen. Als je kijkt wat een gemiddelde reiziger tegenwoordig aan waardevolle dus diefstalgevoelige spullen meeneemt dan zou je mogen verwachten dat ze daar wat betreft de grootte van de hotelkluisjes rekening mee houden.

In toenemende mate gebeurt dat ook. Als een kluis ondermaats is, dan betreft het vaak wat oudere hotels die nog geen grondige renovatiebeurt gehad heeft. In de meeste hotels die een vier- of vijfsterrenclassificatie hebben is de hotelkluis in ieder geval genoeg om ten minste een 13-inch Macbook of laptop in kwijt te kunnen, samen met waardevolle spullen zoals den camera, paspoorten, sieraden, reisdocumenten en mobiele telefoons. Als je geluk hebt tref je zelfs een kluis aan waar met wat passen en meten een stapeltje iPads inpast en een spiegelreflex met een of twee lenzen.

Helaas zijn er ook nog hotels waar men niet zo slim is om een mooi formaat hotelkluisje te installeren in de kamers. Een voorbeeld hiervan is Iberostar Grand Hotel Budapest. Dit vijfsterrenhotel is een nieuw hotel in de binnenstad van de Hongaarse stad Boedapest. Wie het hotel en de kamers bekijkt die kan niet anders concluderen dat er over alles goed nagedacht is. Dat denken is helaas bij de kluis opgehouden. Het metalen kastje in de kamers van dit hotel is zwaar onderbemeten. De breedte is ongeveer 30 centimeter (de toegang is smaller), de hoogte van binnen maximaal zo’n twintig centimeter en de diepte telt slechts zo’n vijftien centimeter. Daar gaat nog enkele centimeters vanaf voor de kluisdeur waardoor je effectief een diepte van ruim een decimeter overhoudt. Probeer daar maar eens een laptop in te stoppen. Is toch iets wat de gemiddelde reiziger in dit segment bij heeft. Een spiegelreflex met leuke lens erop de kluis in? Vergeet het maar.

Size does matter. Ik hoop dat de dames en heren die de hotelkamers inrichten daar voortaan rekening mee willen houden. Hoef ik mijn Macbook niet meer tussen mijn kleding te verstoppen.Plaats een reactie