Top 5 leukste dierentuinen van Europa

Wat is nu een leuk familie-uitje om tijdens je vakantie te ondernemen? Een dierentuin bezoeken natuurlijk! Dat kan je natuurlijk in eigen land doen, maar ook in andere Europese landen vindt je mooie dierenparken om een geslaagd dagje uit te beleven. Iedere dierentuin is weer anders en heeft een ander aanbod. Welke dierentuinen moet je zeker eens gezien hebben? Bekijk snel onze top 5!

 1. Safaripark Beekse Bergen
  Al enkele jaren op rij wordt Safaripark Beekse Bergen gezien als het beste dierenpark van Nederland. En dat niet alleen, want het park is ook nog eens het grootste wild-life safaripark van de Benelux! Je kunt hier meer dan 15.000 dieren en 150 diersoorten spotten en je kan zelf bepalen hoe je het park wilt bezoeken. Zo kan je een wandelsafari, een autosafari, een bus safari of een bootsafari ondernemen. Voor welke optie ga jij? Kinderen kunnen hier overigens heerlijk spelen: er zijn genoeg speelmogelijkheden. En wist je overigens dat je in het Safari Resort ook kunt overnachten? Daarmee beleef je een bijzondere safari-ervaring!

  2. Artis
  De Amsterdamse dierentuin Artis is de oudste dierentuin van Nederland. Het dierenpark werd in 1838 opgericht met als doel de kennis over de natuurlijke geschiedenis de stimuleren. Het apenhuis, vogelhuis en de fazanterie worden vandaag als belangrijke monumenten gezien. Er valt in Artis Amsterdam Zoo genoeg te zien en te leren. Laat je verbazen door de tropische vissen in het Aquarium, bewonder de honderden kleurrijke vlinders in het Vlinderpaviljoen en struin over de Savanne waar je gegarandeerd giraffen, zebra’s en struisvogels tegen zal komen. Bezoek naast de vele dieren ook zeker microbemuseum Micropia en restaurant de Plantage! Bij mooi weer neem je natuurlijk plaats op het Artisplein.

  3. Pairi Daiza
  De beste dierentuin van België? Dat is Pairi Daiza! Pairi Daiza is oud-Perzisch voor “afgesloten tuin” en tevens de best bezochte dierentuin in België. Vanuit Nederland is het even een stukje rijden (het park ligt in het Waalse Cambron), maar het is de afstand absoluut de moeite waard. Zeker als je fan bent van panda’s moet je Pairi Daiza bezoeken, want sinds 2014 verblijven de reuzenpanda’s Hao Hao en Xing Hui hier. Naast een groot aantal diersoorten zijn hier ook ruïnes, een Aziatische tuin en Chinese tempels te bewonderen. Alsof je in één dag de wereld rondreist.

  4. Zoo Berlin
  Ben je bij onze andere buren te gast? Bezoek dan Zoo Berlin, één van de oudste dierentuinen van de wereld dat voor publiek toegankelijk was. Het park werd in 1844 geopend Je vindt deze dierentuin middenin het centrum van Berlijn en is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Zoo Berlin heeft de meeste diersoorten ter wereld en er bevinden zich ongeveer 15.000 dieren in het park. Denk bijvoorbeeld aan vier soorten pinguïns, vijf soorten giraffen en reuzenmiereneters! Je kijkt je ogen uit! Ben je voor een stedentrip in Berlijn? Vergeet deze dierentuin dan zeker niet te bezoeken.

  5. Tiergarten Schönbrunn
  Wat is nu echt de oudste dierentuin ter wereld? Dat is het Oostenrijkse Tiergarten Schönbrunn in Wenen! Het dierenpark werd opgericht in 1752, in de achtertuin van het toenmalig keizerlijk paleis Schönbrunn. Natuur en geschiedenis liggen hier letterlijk naast elkaar. Zowel het paleis als de dierentuin zijn beslist de moeite waard. Het park mag dan al wel meer dan 250 jaar oud zijn, de organisatie heeft het altijd goed onderhouden. De pareltjes van Tiergarten Schönbrunn zijn de reuzenpanda’s, het vogelhuis, edelherten, uilen, wolven en het reptielenhuis.

 

Lees ook ons artikel over de top 10 bezienswaardighedenlijst van dierentuinen in Nederland en België.Plaats een reactie