Top 5 luxe strandhotels in Dubai

Een vakantie in Dubai betekent winkelen, strand, heerlijk eten uit alle windhoeken van de wereld, indrukwekkende bezienswaardigheden en natuurlijk ook fantastische hotels. Geen stad ter wereld telt bijvoorbeeld zoveel vijfsterrenhotels als Dubai en dankzij kunstmatige eilanden zoals Palm Jumeirah heeft Dubai ook een flinke kustlijn met fijne stranden. Wat is er dan aangenamer voor een goede strandvakantie dan de combinatie van een heerlijk zandstrand en alle verwennerij die bij een luxe vijfsterrenhotel hoort. Wij vertoeven zelf met regelmaat in Dubai en hebben hierbij onze top 5 luxe strandhotels in Dubai voor u op een rijtje gezet.

1. Burj al Arab

Natuurlijk moet ’s werelds meest luxe hotel ter wereld op de eerste plaats staan. Burj al Arab is al jarenlang een icoon aan de Arabische Golf en staat volgens velen symbool voor de nieuwe weg die Dubai eind vorige eeuw ingeslagen is. In dit extreem luxe hotel kun je alleen maar suites boeken. Mede dankzij de butlerservice ontbreekt het je hier absoluut aan niets. Aan al dat moois hangt wel een zeer hoog prijskaartje. Reken op prijzen vanaf ongeveer tweeduizend euro per overnachting.

2. Mina a Salam

Dankzij de traditionele sfeer van een lokaal paleis die men hier heeft weten te creëren en het extreem hoge gevoel van service en luxe is Mina a Salam een absolute topper als het neerkomt op strandhotels in Dubai. Dit hotel is ook leuk voor kinderen die zich prima vermaken in het zwembad, in de kinderclub maar zeker op het langgerekte privéstrand van de Jumeirah Group.

3. Atlantis The Palm Resort

Onder gezinnen met kinderen is het Atlantis hotel dat aan het einde van Palm Jumeirah ligt een absolute droombestemming. Het enorme hotel is helemaal opgezet in de sfeer van de verzonken stad Atlantis. De lobby behoort tot de meest indrukwekkende hotellobby’s ter wereld. Enorm gaaf zijn natuurlijk de kamers die grenzen aan het enorme aquarium in het hotel. Dankzij glazen wanden in deze hotelkamers waan je je in de zee. Hoogtepunt van het Atlantis resort is waterpark Aquaventure waar je als gast onbeperkt gratis gebruik van mag maken.

4. Sofitel The Palm Resort

Een van onze persoonlijke favorieten is het Sofitel hotel dat naast het enorme Atlantis complex op Palm Jumeirah ligt. Hier geen enorm aquapark of een extreme vormgeving, maar gewoon een verdomd goed hotel waar het je aan niets ontbreekt. De Polynesische inrichting, het uitzicht op Dubai en het rustige privéstrand zorgen voor ene heerlijke relaxvakantie. Mocht dit alles niet voldoende zijn dan is er altijd nog die heerlijke spa waar je allerlei massages en andere behandelingen kunt ondergaan.

5. Hilton Jumeirah

Eigenlijk kun je wel een heel lijstje maken van hotels die aan JBR Beach liggen en dan vooral het stuk ter hoogte van The Walk en The Beach. Een van de oudste hotels die hier staat (en dan moet je ‘oud’ als zeer relatief zien) die hier staat is Hilton Jumeirah Beach. In vergelijking tot de andere hotels is het Hilton niet het beste hotel, maar de centrale ligging met privéstrand zorgt ervoor dat wie van een wat meer levendige strandvakantie houdt het Hilton een zeer goede optie is. In vergelijking tot de eerste vier hotels is het Hilton ook een stuk betaalbaarder.Plaats een reactie