Waar overnachten in Hong Kong?

Stel dat je een paar dagen naar Hong Kong gaat, waar kun je dan het beste overnachten? Deze vraag ontvingen we via de site Hong Kong voor beginners gisteren. Als je via een hotelboekingssite als booking.com of expedia op zoek gaat naar hotels in Hong Kong dan zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Verspreid door Hong Kong zijn er honderden hotels, hostels en appartementen waar je kunt overnachten.

Wat de beste plekken en hotels zijn, is natuurlijk vooral afhankelijk van je budget, je wensenpakket en welke reisperiode je naar Hong Kong gaat. In het drukkere seizoen betaal je meer voor een kamer, waardoor je voor hetzelfde budget een lagere hotelklasse zult kunnen boeken. Het hoogseizoen in Hong Kong betreft vooral de periodes eind oktober tot eind november, half januari tot eind februari en de maanden april en mei. De bezettingsgraad van de hotels is dan over het algemeen wat hoger, waardoor de prijzen ook hoger liggen. Vroeg boeken is in dit geval meestal aan te raden.

De locatie in Hong Kong is mede afhankelijk van wat je wilt zien/doen in Hong Kong. Zorg ervoor dat je zo centraal mogelijk tussen de bezienswaardigheden zit en /of dat je vlak bij een metrostation zit die goede aansluitingen biedt naar de vele bezienswaardigheden. De meeste hotels in Hong Kong concentreren zich in Kowloon en de noordkant van Hong Kong Island. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit voor Kowloon vanwege de sfeer en de vele bezienswaardigheden die in dit stadsdeel te zien zijn. De hotels die aan de zuidkant van Tsim Sha Tsui liggen zijn over het algemeen wat duurder. Een fraai voorbeeld hiervan is het vijfsterren Peninsula hotel. Als je het budgettair kunt veroorloven dan dit je hier geweldig. Reken wel op een kamerprijs van minstens vierhonderd euro per nacht. Wat meer noordelijker, meer richting Yau Ma Tei, zijn de hotels wat goedkoper geprijsd. Hier zitten een aantal uitstekende toeristenhotels. Onze drie favorieten liggen vlak bij elkaar, allemaal aan of vlakbij Nathan Road, wat wat ons betreft dé straat van Hong Kong is. De drukte en de vele neonreclames maken een onuitwisbare indruk op je.

Het Nathan Hotel behoort tot de meest populaire middenklassehotels van Hong Kong. Steevast erg druk en op slechts 5 minuten lopen van de Temple Street Night Market en op nog geen tien minuten wandelen van metrostation Jordan. Vlak bij dit hotel ligt het in 2012 geopende viersterren Madera Hong Kong Hotel. Dit is onze favoriet in de stad. Comfortabele moderne kamers en een bar gelegen op een dakterras met een prachtig uitzicht over Hong Kong. Gemiddeld is dit hotel wel wat duurder dan het Nathan Hotel. Comfortabel, schoon en ook niet te duur is het Novotel Nathan Kowloon Hong Kong. Wat ons betreft is dit hotel de derde keus in Hong Kong.

Vroeg boeken of niet? Dat is een vraag die lastig te beantwoorden is. Soms is het wel gunstiger, maar vaak ook niet. Wat wij meestal doen is bij booking.com een kamer boeken die je tot de dag van aankomst kosteloos mag annuleren. In de tussentijd kijken we af en toe of er een betere deal te vinden is. Vinden we die (soms zelfs voor hetzelfde hotel en ook via booking.com) dan boeken we die en annuleren we onze eerdere boeking.Plaats een reactie