Winkelen in Lille

Een leuke stad die relatief in buurt ligt, maar waar een andere taal wordt gesproken en waar veel te doen is, is Lille. Dat de stad veel cultuur heeft mag duidelijk zijn, want het is een oude culturele hoofdstad van Europa. Veel musea, prachtige monumentale panden en andere bezienswaardigheden bevinden zich dan ook binnen de grenzen van de Rijselse gemeente.
Naast de culturele mogelijkheden is Lille ook een leuke winkelstad waar voor elk type shopper wel iets te vinden is.

Beste winkelstad 2013
Vorig jaar werd Lille nog uitgeroepen tot de beste winkelstad van Frankrijk. Ook volgens bijna alle toeristen die in Lille komen wordt dit bevestigd. Wat maakt Lille dan zo’n goede winkelstad? Wat kun je er allemaal doen?

Euralille
Een belangrijke reden dat Lille zo’n populaire winkelstad is, is het enorm grote winkelcentrum Euralille. Dit hypermoderne complex biedt onderdak aan maar liefst 120 winkels. Alle grote merken worden hier wel vertegenwoordig. In zo’n groot winkelcentrum zijn natuurlijk ook voldoende terrasjes en eettentjes om even bij te komen van het intense shoppen.

Marche de la Vieille Bourse
Een heel ander winkelpubliek wordt dan weer aangetroffen op ‘Marche de la Vieille Bourse’. Hou je van oude posters, 2e hands platen en natuurlijk 2e , 3e of 4e hands boeken, dan ben je hier op het juiste adres. Heerlijk snuffelen tussen alles wat al een keer verkocht is.

Rue de Gambetta en Solférino
Als we het over Lille als winkelstad hebben, mogen de twee grootste en belangrijkste winkelstraten uit het centrum van Rijsel natuurlijk niet ontbreken. De ‘Rue de Gambetta en Solférino’ vormen de winkelkern van de binnenstad. Hier zitten dan ook de leuke winketjes. Prachtige uit het oog springende kleding  voor een huwelijk of groot feest haal je hier, maar ook typische snuisterijen. Leuke winkeltjes zijn echt kenmerkend voor deze twee straten.Plaats een reactie