Wintersport dekking tijdens jouw skivakantie

De wintersportdekking zit niet standaard in het pakket bij het afsluiten van een reisverzekering. Dit komt omdat niet iedereen die een reisverzekering afsluit per se op wintersport zal gaan. De kans dat je iets oploopt tijdens jouw wintersport vakantie is groter dan bij een normale zonvakantie. De extra kosten zoals medische hulp en gipsvluchten kunnen jou overkomen tijdens een wintersport vakantie. Bijna elke reisverzekering biedt een extra pakket aan voor de wintersporters. Met deze verzekering hoef jij je geen zorgen te maken over onverwachte extra kosten en kun je met een gerust hart op wintersport.

Wat dekt een wintersport dekking?
Een ongeluk op de skipiste zit in een klein hoekje en kan iedereen overkomen. Je valt en je breekt een arm tijdens jouw afdaling op de skipiste. Het geeft dan een fijn gevoel als jij weet dat jij hiervoor verzekerd bent. Hieronder vind jij een lijstje met kosten die over het algemeen gedekt worden als je een wintersport dekking hebt afgesloten bij een verzekeraar.

  • Verblijf in het ziekenhuis
  • Niet gebruikte skilessen
  • Medische kosten zoals operaties
  • Vervoer vanaf de piste na een ongeval
  • Niet-gebruikte dagen van je gehuurde ski’s of uitrusting

Het nut van het verzekeren van medische kosten
Door de medische kosten mee te verzekeren bij je reisverzekering worden alle medische kosten vergoed. De wintersport dekking komt daar bovenop en zijn speciaal voor wintersporters, aangezien deze doelgroep meer risico loopt op een ongeval. Het komt vaak voor dat wintersporters zich niet voldoende verzekeren, ze gaan er vaak vanuit dat de verzekering de kosten toch niet zal gaan vergoeden. Toch zal de verzekering in de meeste gevallen wel de kosten dekken. Het is daarom ook aan te raden om altijd een wintersport dekking af te sluiten als je op wintersport gaat. Je zult niet de eerste zijn die iets breekt en niet verzekerd bent. Bij terugkomst kun je dan een hoge rekening verwachten die jij moet betalen en daar zit niemand op te wachten.

De kosten van een reisverzekering met wintersportdekking
Op Reisverzekering.nl kun je gemakkelijk en snel de perfecte reisverzekering vergelijken met wintersport dekking. Een doorlopend of kortlopende reisverzekering hoeft niet veel te kosten. Zeker niet nu je alle aanbieders, de pakketten, voorwaarden en prijzen inzichtelijk met elkaar kunt vergelijken. Zo weet jij dat je zeker de goede keuze maakt en dat je zonder zorgen van jouw wintersport vakantie kunt genieten.Plaats een reactie