Wordt jouw volgende vakantie een wereldreis, citytrip, of toch een all-inclusive?

We weten allemaal dat reizen voorlopig nog niet mogelijk is vanwege het coronavirus. Maar we blijven hopen dat het virus snel verslagen is en er weer een tijd van vakantie vieren aankomt. Tot die tijd leven we mee met iedereen in de toeristische sector. En inspireren we jou graag om na te denken over je volgende bestemming voor je zomervakantie.

Als het om vakanties gaat, kun je werkelijk alle kanten op. Maar welk type is het meest geschikt voor jouw volgende vakantieperiode? In dit artikel helpen we je op weg.

Je bestemming en type vakantie hangen samen

Stel je voor dat je graag naar Thailand wilt. Dan spreekt het voor zich dat dit geen standaard citytrip is en ook geen all-inclusive. Bij die laatste soort denk je toch eerder aan een strandvakantie in Turkije of Griekenland. Een wereldreis is natuurlijk geen bestemming op zich, in dat geval doe je meerdere landen aan tijdens je reis. Als je deze opties zo eens naast elkaar zet, is het niet heel complex om te bedenken welk type vakantie jij als volgende gaat maken. Meestal kies je vanzelf de juiste op gevoel. Tenzij je goed moet nadenken of dit bijvoorbeeld het juiste moment is voor een wereldreis of dat je alleen maar tijd hebt voor een korte citytrip. Hoe dan ook, je komt er vast wel uit.

Als je reisverzekering maar goed zit!

Welk type vakantie je ook kiest, het is altijd belangrijk dat je goed verzekerd bent. Daarom is een reisverzekering afsluiten zo’n beetje het eerste dat je doet wanneer je een vakantie hebt geboekt. Tenzij je natuurlijk een doorlopende reisverzekering hebt. Dan hoef je namelijk niet voor elke reis een nieuwe verzekering af te sluiten. Heerlijk is dat, je hoeft er niet eens meer aan te denken. Voor elke reis die je maakt, ben je automatisch verzekerd. Dat is wel zo’n fijn idee wanneer je eerder naar huis moet door een ongeluk. In dat geval, en laten we hopen dat het niet nodig is, krijg je een deel van de kosten vergoed. Zelfs je bagage is standaard meeverzekerd bij een goede verzekeraar!

Weet hoeveel bagage er mee mag aan boord

Iedere vakantieganger moet op een bepaald moment nadenken welke bagage mee gaat op reis. Natuurlijk bepalen jouw eigen voorkeuren en het type vakantie wat er op jouw paklijst staat. Reis je graag zo licht mogelijk, zodat je lekker flexibel bent? Of wil je graag zo comfortabel mogelijk je vakantie doorbrengen met veel spullen van thuis? Als je met het vliegtuig gaat, heb je andere bagage dan wanneer je met de auto of op een andere manier reist. Bekijk bijvoorbeeld deze informatie van Schiphol om te checken wat je mee kunt nemen tijdens een vlucht.

Veel plezier op vakantie!Plaats een reactie