Zomervakantie aan Lago Maggiore

Als je van bergen houdt en van water tijdens je vakantie, dan zijn er een aantal plaatsen in Europa waar je dit vindt. Zo is er het meer van Annecy; mooi gelegen in de Alpen. Ook kun je naar de Bodensee. Typische voorbeelden van water en bergen. Op de grens van Zwitserland en Italië vind je dan nog Lago Maggiore. Het grootste deel van het meer ligt in Italië. Dat kan dus meetellen in de afweging. Wil ik vertoeven in een Duitstalige cultuur, een Franse cultuur of liever Italiaans?
Speciaal voor de liefhebber van de Italiaanse cultuur en natuurlijk de combinatie bergen en water is dit artikel.

Verblijf
In en rond Lago Maggiore zijn tal van mogelijkheden om te logeren en te verblijven. Zo kun je ervoor kiezen om op een boot te gaan zitten, maar ook zijn er tal hotels, B&B’s, huisjes en campings te vinden rond het meer. Het is dus maar net wat je voorkeur heeft. Ze hebben allemaal zo hun eigen voordeel. Op een boot ben je natuurlijk vrij om te gaan en staan waar je wilt en bovendien kun je je verblijf dan ook gebruiken als vervoermiddel voor het bezoeken van bestemmingen in en rond het meer. Toch hebben ook de andere vormen van verblijf zo hun charmes.

Wat te doen
Lago Maggiore en haar omgeving hebben een rijke geschiedenis. Deze geschiedenis vind je terug in de mooie oude gebouwen in de plaatsen rond het meer. Het landschap dient zich dan weer prima voor sportieve activiteiten zoals wandelen, fietsen en mountainbiken. Het meer is namelijk omringd met bergen. Dan zijn er natuurlijk nog de activiteiten op het water, zoals zwemmen, vissen, varen en andere vormen van watersport. Ook zijn er nog een aantal eilanden op het Lago Maggiore die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn.

Lago Maggiore biedt genoeg mogelijkheden voor een verblijf van enkele weken in deze regio. Er zijn tal van activiteiten te doen voor zowel volwassenen als kinderen. Een ideale vakantiebestemming!Plaats een reactie